Йордан Тузсузов [ проекти ]

Меню
 - Главна страница
 - Проекти
 - Играта Devet
 - Играта Biniax
 - Играта Pokele
 - Играта Veptheca
 - Връзки
 - English version

 

 
Проекти
Тази страница съдържа някои игри и програми, правени от мен в свободното ми време или в процес на тестване на нещо свързано с работата ми. Музиката, звуците и графиката обикновенно също са правени от мен, така че не бъдете много критични.
Що се отнася до комерсиалните проекти в които съм участвал - вижте раздела 'За мен'.


C-S-Q
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Забавна аркадна игра за един или двама души с правила близки до играта скуош. Поддържа мултиплейър на една машина, през LAN или Internet.

VoidRunner
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Аркадна игра от типа "бягай и скачаи" ... и гледай да не се пребиеш. Прилича малко на SkyRoads, но само на пръв поглед. Съдържа цели 9 нива. Изисква OpenGL 3D ускорител. Оценка 8/10 от GameHippo.

Speed Delight
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Рейсинг игра по безкраен път. Целта е надпревара с времето. Усещането за скорост е страхотно, понякога чувството е като при влакче на ужасите :) Изисква OpenGL 3D ускорител. Забележка : Това е нова версия, която върви коректно на всеки Windows.

Horrum
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Играта е нещо като следваща част на Speed Delight, но с доста по-мрачна атмосфера. Изисква OpenGL 3D ускорител. Оценка 9/10 от GameHippo.Забележка : Това е нова версия, която върви коректно на всеки Windows.

Mykro Planets
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Космическа битка за 2 до 8 играча. Играта поддържа само мрежов режим. Изисква OpenGL 3D ускорител. Можете да изтеглите сорсовете на играта тук.

GARGL
Windows 95/98/ME

Екшън игра в първо лице. Играете сам срещу два бота, като целта е да съберете повече злато от тях и да останете жив. Изисква OpenGL 3D ускорител.

Overruled
DOS/Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Тази игра е само 64KB. Представлява 3D екшън в трето лице с поглед отгоре. Намирате се в огромен град пълен с инсекти ( ама наистина пълен - чудовищата са 1000 ). Целта е да ги избиете до крак.

K I N
DOS/Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Играта е писана на Assembler и е само 2000 байта ( по-малко от 2KB ! ). Представлява вертикален шутър с корабчета, извънземни, ракети и много стрелба. Играе се с мишка. Можете да вземете сорса на играта тук.

Functor
Windows 95/98/ME/NT/2000/XP

Софтуер за построяване на графики на функции на два аргумента Z = f ( X, Y ). Може да експортва графиките като битмапи или WRML. Изисква OpenGL 3D ускорител.

CyberSquash ( C-S-Q )
GameBoy COLOR

Много ранна и опростена версия на C-S-Q, работеща на Nintendo GameBoy COLOR. 

PocketPong
CASIO PocketViewer

Клонинг на класиката на ATARI - Pong за джобните компютри на CASIO - Pocket Viewer. Вижте ТУК сорс-кода.Книги и други текстови проекти
Този раздел съдържа други мои разработки във вид на текстови документи - книгата "Реална виртуалност и OpenGL", както и дипломната ми разработка за магистърска степен по информатика "Изобразяване на тримерни терени в реално време"

 

Реалната виртуалност и OpenGL

Книгата съдържа начално запознаване и по- задълбочени техники, свързани с използването на OpenGL с езика C. Включени са перспективна и ортогонална проекциа, трансформации на сцената, осветяване, мъгла, текстуриране, работа със списъци и оптимизации и др.

Изобразяване на тримерни терени в реално време

Обясняват се два от начините за изобразяване на терени, представени като мрежи от височини. Съдържа софтуер под DOS/SVGA базиран на технологията Voxel, и OpenGL програма за визуализация под Windows.

(c) 2002 - Йордан Тузсузов